Op een kruispunt in zijn carrière

Hij staat op een kruispunt in zijn carrière. Hij kan de volgende reorganisatie leiden of een switch maken, nu het nog kan. Hij komt er niet uit en wil graag hulp bij zijn onderzoek. Hij had van een goede vriend over mij gehoord. Die was hier ook geweest in een lastige periode van zijn leven.

Wat vind jij nu het lastigst, vraag ik. Het eindeloos overwegen, zucht hij. De meesten vinden dat ik moet blijven. Maar ik zie hoe gelukkig die goede vriend is, die heeft zijn hart gevolgd. Dat idee lijkt je aantrekkelijk, vraag ik. Ja, maar wat gooi je weg. Aan de andere kant, ik wil geen spijt krijgen, lachend gooit hij zijn handen in de lucht.

Praat je hierover, vraag ik. Nee! Op het werk mogen ze het niet weten. Het zijn goeie kerels hoor, maar je weet nooit wie je kunt vertrouwen. Nooit, vraag ik. Nou, valt hem in, toen mijn broer pas overleed, toen waren ze er voor me.

Wat verdrietig van je broer. Hij is zelf uit het leven gestapt, zegt hij. Zijn geraaktheid raakt me. Misschien moet dit eerst, opper ik na een tijdje. Het verdriet om je broer breekt je hart. Wil je weten wat je hart je ingeeft, dan moet je daar eerst bij stilstaan. Hij knikt zuchtend, hij voelt het ook. Dit is de volgorde der dingen

3 november 2020