Niet gelukkig met hoe het gaat?
ViaVida, voor inzicht en inspiratie

Laat me je terugbellen voor een gratis kennismakingsgesprek

Over Vivien

Je moet het zelf doen maar het hoeft niet alleen
Ik ben Vivien Broekman. Sinds 1998 begeleid ik mensen, vaak professionals, die gewend zijn de dingen zelf uit te zoeken maar nu voelen dat hulp van buiten bij hun werk, leven, relaties, presentaties wat zou kunnen toevoegen, of gewoon nodig is.

Het tegenovergestelde van liefde is niet haat maar onverschilligheid
Een zin van nobelprijswinnaar en holocaustoverlevende Elie Wiesel die mij raakt en inspireert. Het klinkt misschien als een grote stap maar onverschilligheid kan tot oorlogen leiden. En uit ervaring weet ik dat het generaties duurt voordat de trauma’s die dat oplevert, weer zijn geheeld. Vanuit mijn achtergrond voel ik mij geroepen bij te dragen aan meer onderling begrip. Zodat we ons veiliger voelen bij elkaar, samen durven ontspannen, groeien en liefhebben, juist ook op het werk.

Leer het mij zelf doen
Misschien goed om te weten: autonomie vind ik van groot belang. Ik wil mijzelf misbaar maken. En ik ben een echt Montessorikind: leer het mij zelf doen. Dat is wat klanten (en onlangs nog van mijn zoon!) vaak teruggeven. Dat ze de ruimte die ik bied zo fijn vinden. Er is niet één waarheid, het gaat om wat voor jou werkt.

Jij ziet de dingen heel anders, ik moet eens goed naar je luisteren
Ik neem jou en je ideeën, gevoelens, en ingevingen heel serieus. Ik ga ervan uit dat jij ten diepste weet hoe dingen zitten en wat goed voor je is. De kunst is alleen om ernaar te luisteren. Dat leef ik je voor, door ook mijn eigen intuïtie en lichamelijke reacties tijdens de begeleiding te volgen en aan jou te ondertitelen.

Leven is leren
Ik kan goed volgen maar ik leid ook. Ik houd enorm van leren, blijf mezelf ontwikkelen en heb veel kennis waar ik uit kan putten. En als generalist, het liefst in veel uiteenlopende onderwerpen. Maar in de kern gaat het altijd over hoe kunnen wij mensen het hoofd bieden aan en leren van de dingen die op ons pad komen.

Meer weten? Bekijk mijn opleidingen.

LInk naar:Blog
LInk naar:Contact

Hoe

Door in te zoomen, een schijnwerper te zetten op op het oog kleine, achteloze dagelijkse gedragingen die veel kunnen zeggen over dieperliggende problemen. En weer uit te zoomen zodat verbanden zichtbaar worden.

Dit gebeurt vaak in de vorm van team-en individuele coaching, organisatieopstellingen, familieopstellingen, werkplekobservaties, supervisie en een op maat gemaakte versie van de interactieve organisatie-performance Liever helemaal naakt.

Wel en niet
Mensen dichten me de volgende kwaliteiten toe: diepgaand, speels, creatief, intuïtief, wijs, humorvol, open.

Waar je mij niet voor moet hebben, zijn trucjes en quick fixes. Ik ga voor inzichten die leiden tot een duurzame ontwikkeling, door te durven experimenteren in een sfeer van vertrouwen en dat vraagt nu eenmaal tijd en reflectie.

Wil je meer weten over hoe ik werk, lees dan mijn blogs.

Wat misschien nog leuk is om over mij te weten: Rotterdamse, dol op Amsterdam, en blij met mijn tuin in Amstelveen. Dwaal graag door Rome, over de IDFA, in musea. Boeken gooi ik nooit weg. Ik houd van goede voeding, hoge plafonds en mooie auto’s. En banaan vind ik echt heel vies.

Spreekt dit je aan en wil je weten wat ik voor je kan doen, voel je welkom en maak een vrijblijvende afspraak.

Wat andere organisaties over mij zeggen:

© Copyright - Via Vida