Zit je vast en wil je ontdekken
wat de eerstvolgende stap is?
ViaVida helpt je weer op weg!

Laat me je terugbellen voor een
gratis kennismakingsgesprek

Zit je vast en wil je ontdekken wat de eerstvolgende stap is?
ViaVida helpt je weer op weg!

Laat me je terugbellen voor een gratis kennismakingsgesprek

Organisatie ontwikkeling

Je wilt groei in je bedrijf, een veiligere werksfeer of een nieuwe organisatiestructuur doorvoeren, maar iets lijkt het tegen te houden. Waar heeft dat mee te maken? En wat kun je doen om dit te verhelpen?

Door als leider anders te leren kijken, luisteren en ervaren, krijg je aandacht voor de boodschap van die zaken waar je juist last van hebt.

Als je even de tijd neemt, wat zie je dan eigenlijk in die constellatie van leiders en medewerkers, producten, klanten en derden? Wie staat waar, en klopt dat? Wat ontbreekt er? Wat loopt er stroef, welk ongewenst gedrag popt steeds weer op? En wat zegt jouw gevoel daarover? Welke signalen hoor je wellicht binnen de organisatie? Welke ingevingen krijg je als je erbij stil staat?

Door naast jou als leider mee op te lopen, en stil te staan bij dit soort onderzoeksvragen, help ik je zicht te krijgen op datgene wat jullie tegenhoudt vrijuit te bewegen.

Daar zal ook helder worden wie wat te doen heeft om het tij te keren. Met een op maat gemaakt ontwikkelingsplan help ik vervolgens betrokken personen de gewenste stappen te zetten.

Volg een handmatig toegevoegde link
Volg een handmatig toegevoegde link

Uit de praktijk

Eerder trok hij als CEO diverse bedrijven uit het slop. En ook nu is hij gevraagd het tij in de organisatie te keren. Maar hij blijft hier aanlopen tegen weerstand. Frustrerend! Aan wat uit het verleden zijn die mensen zo trouw, peins ik.

Hij gaat ermee akkoord vanuit dit nieuwe perspectief met een organisatieopstelling op onderzoek te gaan. Zichtbaar wordt hoe bestuurders en aandeelhouders vanuit macht en geldzucht te werk gingen. En de medewerkers met hart voor de zaak boden weerstand. In verschillende stappen wordt de orde hersteld en mensen eer aangedaan.

“Juist stilstaan en luisteren brengt mensen in beweging.”

Na afloop doen we een rondje. Hij is geïntrigeerd door wat zich aandiende. En hij is blij dat hij nu snapt dat juist stilstaan en luisteren mensen in beweging brengt. Direct begint hij de inzichten te vertalen in een stappenplan.

De manager die met hem meekwam, zit er stilletjes bij. Hoe was het voor jou, vraag ik. Hij haalt wat ongemakkelijk zijn schouders op en schiet dan vol. Het raakt de CEO ook en hij probeert de man snel op te monteren. Gelukkig hebben we samen goed voorbereid: als ik nee schud, stopt hij.

Dan vertelt de manager over hoe hij als oudgediende ook leed onder de geschiedenis. En dat hij niet houdt van klagen maar doorduwde. We leunen achterover, ieder herkent het, op een manier. Het leren is begonnen.

© Copyright - Via Vida